Je beter voelen dankzij een nieuwe levensstijl

Tijdens mijn opleiding tot burn-out coach werd me snel duidelijk dat het herstel enkel duurzaam kan zijn als ongezond gedrag plaats maakt voor nieuwe structuren.

Bij mensen met chronische stress of burn-out is het zenuwstelsel overprikkeld en is de hormoonhuishouding  serieus verstoord. Dit kan een grote verscheidenheid aan gezondheidsklachten veroorzaken zoals vermoeidheid, concentratiestoornissen, slaapproblemen, onverklaarbare pijn, maag-darmklachten en nog veel meer. 

Door een gezonde levensstijl kunnen we op natuurlijke wijze ons zenuwstelsel kalmeren en onze hormonen terug in balans brengen met positieve gevolgen voor onze gezondheid.

Nieuw verworven theoretische kennis test ik graag eerst zelf uit in de praktijk. Op die manier leer ik niet alleen de materie, maar ook de valkuilen en uitdagingen, beter kennen. 

Wat bij ons thuis begon met enkele kleine aanpassingen is uiteindelijk uitgegroeid tot grote blijvende veranderingen in onze levensstijl en voedingspatroon.

Daardoor is mijn partner niet alleen meer dan 30 kilo vermagerd, maar ook van een aantal gezondheidsklachten afgeraakt, waar hij decennia lang medicatie voor slikte. Dit heeft ons beiden enorm verbaasd en ervoor gezorgd dat wij nog meer over de impact van voeding op onze gezondheid wilden weten.

Wij hebben ons in deze materie verdiept en enorm veel kennis opgedaan via verschillende kanalen zoals een betalend abonnement op Food Matters & Gaia TV,  het bekijken van webinars en documentaires, het volgen van workshops en het lezen van boeken. Daarnaast heb ik in 2020 ook de jaaropleiding medische basiskennis bij Syntra succesvol afgerond.

Finaal bleek, dat voeding enorm belangrijk is, maar niet als iets aparts beschouwd mag worden. Om een gezond leven te leiden zijn aanpassingen op verschillende vlakken nodig.

Stressmanagement, mindfulness, meditatie, ademhalingstechnieken, zorgen voor voldoende beweging en een goede nachtrust zijn zeker even belangrijk als de juiste voeding, eetgewoontes en eetpatronen.

 


Wat kan je van mij verwachten?

Met gezonder te gaan leven kan je niet vroeg genoeg beginnen. Zoals ze in de oudheid al wisten, is voorkomen beter dan genezen. Als je een gezondere levensstijl wilt aanleren, dan zal ik je daarbij met veel passie en enthousiasme begeleiden. 

We brengen eerst uw verwachtingen en uitdagingen in kaart. Samen bedenken we manieren om ongezonde gewoontes te vervangen door een gezondere levensstijl. We zoeken naar manieren en oplossingen op maat, die voor jou haalbaar zijn en we maken daarbij gebruik van verschillende technieken zoals visualisaties, ademhalingsoefeningen, mindfulness en meditaties. Vaak grijp ik ook terug op enkele oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie om je anders te leren denken

Met praktisch advies, nuttige tips en lekkere recepten hoop ik u te inspireren om voortaan gezonder te gaan leven. Het zou trouwens leuk zijn, mocht je na verloop van tijd kiezen voor  - en ook echt genieten van - eerlijk voedsel. Dat is het soort eten dat je energie geeft omdat het elke cel in uw lichaam voedt en niet alleen jouw maag vult.

 

Wat doe ik niet?

Een leefstijlcoach is geen arts. Ik stel geen diagnose en trek ook geen diagnose in twijfel.
Als een diagnose de reden is waarom je gezonder wilt gaan leven, dan kan ik je wel daarbij helpen om een gezondere levensstijl aan te leren. 

Een leefstijlcoach is ook geen diëtist. Diëtisten zijn specialisten in hun eigen vakgebied.
Ze kunnen specifiek advies geven rond voeding bij bepaalde aandoeningen.

Een leefstijlcoach is ook geen personal trainer. Personal trainers kunnen bijvoorbeeld zeer resultaatgerichte bewegingsschema’s geven, opvolgen en bijsturen zodat er een optimaal resultaat kan verwacht worden.